Închisoarea Alcatraz, vestită în întreaga lume şi supranumită de nefericiţii ei deţinuţi „Hellcatraz” (Iadul Catraz), a fost adesea asociată cu povestiri despre încarcerări, torturi şi încercări de evadare spectaculoase.

Pe lângă aceasta, se mai spune că acolo s-au produs multe incidente curioase, ceea ce ne îndreptăţeşte să ne întrebăm dacă nu cumva în spatele zidurilor impenetrabile mai pândeşte şi ceva mai ameninţător decât o poveste sângeroasă. Oare pe insulă există forţe malefice?

Al Capone cânta la banjo. Aşa s-a aflat, de pildă, că faimosul gansgster Al Capone le cânta deţinuţilor la banjo, în cadrul orchestrei penitenciarului. Al Capone s-a numărat printre primi “locatari” ai faimoasei închisori federale americane de pe stâncă (The Rock, cum i se mai zicea), unde fusese adus în august 1934. Învăţat cu mituitul gardienilor în schimbul unor facilităţi, în timp ce se afla într-o închisoare din Atlanta unde ispăşea o pedeapsă pentru evaziune fiscală, la Alcatraz, Al Capone nu s-a mai bucurat de acelaşi tratament.

Am vizitat Alcatraz, este ceva fenomenal sa vezi cum au trăit deținuții acolo și toate poveștile despre tot ceea ce este legat de acest loc acum devenit muzeu. Un

%d bloggers like this: